Dlaczego jesteś w projekcie ASPEN?

Projekt Aspen powstał w naszej głowie na podstawie własnych marzeń, pasji do gotowania oraz zabawy smakami kuchni świata. Wyobrażaliśmy sobie miejsce, w którym nasi klienci i przyjaciele będą mogli wspólnie usiąść do stołu, mogąc spędzać czas w ciekawym wnętrzu, bawiąc się smakami i testując potrawy serwowane przez naszych wybitnych szefów kuchni. Napić się dobrego wina – po prostu spędzić cudowny czas przy stole w gronie przyjaciół. Miejsce, w którym nie tylko chodzi o zjedzenie posiłku, to miejsce w którym smak oraz atmosfera powodują iż zapada to na długo w pamięci – po prostu “Miejsce do Zapamiętania”.

Jak wyglądała Twoja kulinarna droga do tej pory?

Moja droga kulinarna zaczęła się w dzieciństwie, uwielbiałem pichcić i uczyć się prostych dań od mojej babci oraz mamy. Poznawałem smaki, które stały się smakami mojego dzieciństwa. Później przyszedł czas na naukę w szkole gastronomicznej i kształcenie w zawodzie technika żywienia , gotowanie i dalsze kształcenie w tej jakże szerokiej dziedzinie jaką jest gastronomia. Dalej przyszła fascynacja sztuką barmańską, pierwsze szkolenia i nauka. Wówczas pojawiła się okazja na odbycie kursu z jednym z najlepszych barmanów świata, Leszkiem Machoniem i tak doszedłem do decyzji o starcie w Ogólnopolskiej Olimpiadzie Młodych Barmanów Bacardi – Martini Polska – Mistrzostwa Polski Młodych Barmanów w Hotelu Jan III Sobieski w Warszawie. Na końcu drogi studia ze specjalizacją Hotelarstwo i obsługa ruchu turystycznego na świecie. Dzięki świetnemu wyszkoleniu przez Leszka znalazłem się w 10 finałowej ostatecznie zajmując 7 miejsce – dalej już na zlecenie Wykonywałem pokazy Barmańskie na imprezach prywatnych, na bankietach w gwiazdkowych hotelach oraz imprezach plenerowych.

Pomimo bardzo długiej przerwy i prowadzenia swojego biznesu w zupełnie innej branży z tyłu głowy cały czas gdzieś była gastronomia. Śledząc trendy i nowości, a także to, jak rozwija się branża gastronomiczno-hotelarska, powstał pomysł stworzenia czegoś, czego nie ma w Szczyrku i naszym regionie – Aspen.

Z jakiego powodu wybrałeś na swoje miejsce rozwoju właśnie Szczyrk?

Miejsce to jest magiczne, ma klimat miejscowości turystycznej gdzie można spędzić genialnie czas. Piękne widoki, pyszna kuchnia regionalna, świeże powietrze powodują, że w Beskidach wszystko smakuje lepiej – a najlepiej w naszym Aspen. Potrawy tworzone są na bazie świeżych produktów najlepszej jakości, z których nasi szefowie kuchni wyczarowują dania jakich nie zjecie nigdzie indziej w regionie, a ich smak na długo zapadnie każdemu w pamięci. Pensjonat oferuje komfortowe pokoje dając idealną bazę do wypadów w góry i poznawania atrakcji regionu.

Co jest Twoim mottem w kuchni?

Zawsze kierowałem się zasadą prostą i przejrzystą – każdy biznes budują ludzie. Pracownicy, którzy są jak rodzina. to dzięki nim każdy biznes działa przy prawidłowym i mądrym zarządzaniu. Nie maszyny, budynki czy komputery, a ludzie i ich osobowości oraz zapał, który budowany jest relacjami z właścicielami w atmosferze rodzinne przy wzajemnych poszanowaniu. Zawsze dążyłem do prowadzenia biznesu tak, aby oprócz profitów, dla których się to głównie robi, mieć ten ” fun”. Kochać to co się tworzy i czuć całym sobą spełnienie z budowania własnej firmy. Ciężka praca + pasja + zadowoleni pracownicy oraz klienci = sukces projektu, zespołu i marki.

Projekt Aspen to właśnie chęć zbudowania  znaku rozpoznawalnego, nie tylko w regionie, ale w całej Polsce. To smak, który pozostanie w Pamięci,  a Państwa udział w tym procesie jest  ogromną wartością. Stwórzmy razem szczególne miejsce, bawiąc się smakiem i pasją tworzenia  Aspen.